tkabilişim Hayatınız boyunca bilgisayarınızla ilgili en az bir sorun yaşamanız muhtemeldir. Basit problemlerin çoğunu kendiniz halledebilir iken bir bilgisayar onarım teknisyeninin uzmanlığını gerektiren daha karmaşık sorunlar da vardır. Bir bilgisayarı kendi başınıza onarmak pratik görünebilir, ancak uzun vadede uzman bir teknisyene güvenmek daha mantıklıdır.

Bilgisayarcı Servis Kapsamı Nedir?

Bilgisayar onarım sürecini zorlaştırabilecek en önemli faktör, sorunların yazılım veya donanım sistemini etkilemesidir. Bu nedenle gerekli uzmanlığa sahip değilseniz bilgisayar onarım teknisyeninizi aramanız en doğrusudur. Bilgisayarcı servisinin kapsamı; laptop ve masaüstü bilgisayar tamiri (kasa, klavye, fan, kamera, batarya, RAM), bilgisayar bakım ve performans hizmeti, chipset değişimi, ekran kartı tamiri, anakart onarımı, BGA Reballing, BIOS ve IO programlama şeklindedir. Genel olarak yaşanan problemler aşağıdaki başlıklar altında toplanmıştır.

tkabilişim

Grafik Hataları

Grafik hataları, bilgisayar kullanıcılarının karşılaştığı en yaygın sorunlardan bazılarıdır. Bir bilgisayar onarım teknisyeni bu sorunu çözmenize yardımcı olabilir. Bu tür bir sorun genellikle yazılımla ilişkilendirilir. Grafik hataları ekranın bozuk görünmesine ve benzer görüntülerin doğru şekilde görüntülenmemesine neden olacaktır. Ancak bunu bir yazılım sorunu olarak teşhis etmeden önce ekran kartı sürücülerinizle ilgili sorunlar olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir. Sorunun diğer olası nedenleri arasında gevşek VGA kabloları ve güncel olmayan sürücüler yer alabilir. Bir bilgisayar onarım teknisyeni, bu grafik hataları için gerekli sorun giderme işlemlerini gerçekleştirecek uzmanlığa sahiptir.

Anormal Çalışan İşletim Sistemi

Bilgisayarın işletim sistemini etkileyen problemler oldukça popülerdir. Yanıt vermeyen bir işletim sistemi, bilgisayarınızda komutları yürütemeyeceğiniz anlamına gelebilir. Böyle bir durumda çoğu bilgisayar onarım teknisyeni tüm sistemi sıfırlayarak başlatmanızı tavsiye eder. Bu yöntem özellikle cihazın işletim sistemi virüsler veya kötü amaçlı yazılımlar nedeniyle anormal şekilde çalıştığında geçerlidir. Ayrıca işletim sistemini yeniden başlattığınızda virüsten koruma yazılımı yüklemeniz de istenecektir. Dolayısıyla kapsamlı bir virüs taraması yapmanız gerekir. Bir anti-virüs yazılımına sahip olduğunuzda gelecekte benzer sorunların oluşmasını engellemeniz mümkündür.

Monitör Sorunları

Sistemi açtıktan sonra monitörünüzün karanlık olması bilgisayarınız ile ekran arasındaki bağlantıyla ilgili bir soruna işaret eder. Hatanın nedenlerinden biri olabileceği için grafik kartı da incelenmelidir. Durumu test etmek ve sorunun devam edip etmediğini görmek için cihaz, başka bir bilgisayar ekranına bağlanır. Böylece sorunun PC'de mi yoksa monitörde mi olduğunu belirlemeye yardımcı olacaktır. Monitör hiç açılmıyorsa güç kablosunun farklı bir kabloyla değiştirilmesi gerekebilir. Bu tür problemlerde her zaman için bir bilgisayar onarım teknisyeninin müdahalesi en sağlıklısıdır.

tkabilişim

Bilgisayarcının Diğer Sorumlulukları

Yukarıda belirtilenlere ek olarak bilgisayar onarım teknisyenleri geniş bir hizmet yelpazesi ve uzmanlık bilgisi sunar. Bazıları PC'nizin hafıza kartlarını ve sürücülerini değiştirmeyi içerir. Bazı durumlarda bilgisayarınıza belirli yazılım programlarını yüklemesi için bile bir bilgisayar onarım teknisyenine başvurabilirsiniz. Programlar yüklendikten sonra, yazılımın bilgisayarda çalışması için sürücülere gereken müdahaleleri yaparlar.

Bilgisayarcı Ücretleri Nelerdir?

Bir bilgisayar yazılım veya donanım sorunları nedeniyle arızalandığında, sorunu teşhis edeceklerdir. Teşhis, makinenizi onarmak için ne yapılması gerektiğini belirlemeye yardımcı olduğu için ilk ve en önemli adımdır. Nihai amaç, sorunun köküne inmek ve bilgisayarı kullanılabilir haline geri yüklemektir. Bu nedenle bilgisayarcı ücretleri için net bir tutardan bahsetmek mümkün değildir. Ancak dilerseniz sayfamız üzerinden bizimle iletişime geçerek cihazınızda yaşadığınız problemle ilgili olarak detaylı bilgi alabilir ve avantajlı fiyat tekliflerimizden yararlanabilirsiniz.

Bilgisayarcı Bulmanın En Güvenilir Adresi

Onarım teknisyenleri şirketin bilgisayar ağının tamamı için BT bakımı ve desteğini yürütmek üzere değerli varlıklardır. Bu anlamda Türkiye’deki en güvenilir çalışma ekibine sahip olan TKA Bilişim, müşterilerine %100 memnuniyet garantisi sunmaktadır.

tkabilişim

Bir teknolojik cihazda ters gidebilecek pek çok durum vardır. Oldukça hassas olan bu aletler birçok parçadan meydana gelir ve her parçanın verimli çalışması gerekir. Yaşanan problemler kullanıcılar tarafından veya bir profesyonelin yardımı olmadan giderilebilir gibi görünse de bu size uzun vadede çok daha yüksek maliyetlerle dönüş yapabilir. Eğer karmaşık bilgisayar sorunlarını çözmek için gerekli becerilere sahip değilseniz alanında uzman ekibimizle iletişime geçebilir ve bilgisayarınızı profesyonel ellere emanet edebilirsiniz.