tkabilişim Bilgisayarların bazı parçalarının er ya da geç arızalanması oldukça normal görülen bir durumdur. Ancak diğerlerinden daha fazla bozulabilen bazı bileşenler mevcuttur. Söz konusu bilgisayar onarımı olunca pek çok arıza ile karşılaşılmaktadır. Bilgisayar tamiri hizmetleri; anakart, sabit sürücü ve SSD, güç kaynakları, fan sistemi, ekran kartı ve BIOS kategorilerini kapsamaktadır. Bu parçalarda genel anlamda çeşitli arızalar meydana gelmektedir.

Bilgisayar Tamiri için Arıza Çeşitleri Nelerdir?

Nadiren de olsa yeni bir bilgisayarda dahi çeşitli sorunların oluşması mümkündür. Rastgele yeniden başlatma, önyüklemeyi reddetme ve sürekli çökme durumları bazı problemler arasında yer alır. En sık görülen arıza çeşitleri ise aşağıdaki gibidir.

Kısa Devre

tkabilişim

Anakartlar, verileri ve gücü kartın bir kısmından diğerine yönlendiren kapasitörler ve lehimli bağlantılarla doludur. Anakartın diğer metal bileşenlerle temas edip kısa devreye neden olması ve kapasitörlerin hasar görmesi mümkündür. Bu da fiziksel incelemeyi, sorunların teşhis edilmesi için çok önemli hale getirir. Ek olarak bir lehim tabancası uzmanı değilseniz hasarlı kapasitörleri profesyonellerin değiştirmesine izin vermek en doğrusudur.

Fanların Çalışmaması

Bilgisayarınızdaki bir veya daha fazla fanın çalışmadığını fark ederseniz bunun nedeni içerideki kir veya toz olabilir. Fanları ve diğer bileşenleri temizlemek için PC'yi açmanız ve basınçlı hava spreyi kullanmanız gerekecektir. Sorun birikmiş tozlar değilse sorunun ne olduğunu görmek için bir uzmana danışmalısınız. Ancak problem ne olursa olsun profesyonel bir dokunuş gerekli olacaktır.

Karanlık Ekran

Bilgisayar açık ancak ekran karanlık ise bilgisayar ile ekran arasındaki bağlantıda bir sorun olabilir. Öncelikle, monitörün bir güç noktasına takılı olup olmadığı ve monitör ile bilgisayarın sabit diski arasındaki bağlantının sağlamlığı kontrol edilmelidir. Eğer sorun bir dizüstü bilgisayarda mevcutsa dahili kablolardan bazıları aşınmış olabileceğinden sorunu çözmesi için bir uzmana başvurmanız gerekebilir.

Anakart Problemi

Hareketli parçaları olmamasına rağmen anakartlar PC'nin tüm çerçevesini destekleyenler bileşenlerdir. Bu nedenle tasarımları karmaşık ve hassastır. Herhangi bir arıza, felakete dönüşebilir ve anakartın zamanından önce ölmesi anlamına gelebilir. Bu nedenle en çok arızalanan bileşenlerden biridir.

tkabilişim

Bilgisayarın Yavaşlaması

Bilgisayarınız normalden yavaşsa bu durumda genellikle sabit diskteki istenmeyen dosyaların temizlenmesi gerekir. Ayrıca bir güvenlik duvarı, virüsten ve casus yazılımdan koruma araçları yüklenebilir ve düzenli kayıt taramaları planlanabilir. Harici sabit diskler, aşırı yüklenen CPU için harika depolama çözümleridir ve bilgisayarınızın daha hızlı çalışmasına yardımcı olur. Tüm bunlara ek olarak bilgisayarın yavaşlamasına sebep olacak donanımsal problemler de mevcut olabilir. Böyle bir durumda yapılacak acemi bir müdahale bilgisayarınızı tamamen kaybetmenize neden olabilir.

Bilgisayar Tamiri Kapsamında Anakart Değişimi

Dizüstü bilgisayarların sunabileceği çeşitli sorunlar vardır. Bunlar, sık kullanım veya kontrolümüz dışındaki kazalardan kaynaklanır. Çoğu zaman hataları kendimiz çözebiliriz, fakat diğerlerinde bir uzmanın yardımına ihtiyaç duyulacaktır. 

Anakart, bilgisayar bileşenlerinde önemli bir rol oynar. Bununla birlikte, çözülmesi zor veri problemleri konusunda kötü bir şöhrete sahiptir. Ancak anakartınız çalışmıyorsa endişelenmenize gerek yok, TKA olarak sorunu belirlemenize ve nihayetinde çözmenize yardımcı olduğumuzu bilmenizi isteriz. Anakart sorunlarının düzeltilmesi zor olsa da üstesinden gelmek imkansız değildir. Bunları çalıştırmayı öğrenmek, herhangi bir bilgisayar onarım uzmanı için önemli bir beceridir. Bir anakartı değiştirerek kazandığınız deneyim, size aynı bilgisayarı on yıl veya daha uzun süre kullanma, gerektiğinde dahili bileşenleri değiştirme yeteneği verir.

Bilgisayar Tamiri Fiyatları Nelerdir?

Bilgisayar tamiri fiyatları her firma için değişebilmekle beraber stabil bir fiyat aralığı bulunmamaktadır. Eğer siz de yukarıdaki arıza çeşitlerinden birini yaşıyorsanız iletişim kısmından bize ulaşabilir ve cihazınız için profesyonel destek alabilirsiniz. Bu sayede bilgisayarınızı, alanında uzman ekibimize emanet ederek kapsamlı bir onarım hizmeti almış olursunuz. İletişim formunu doldurmanız halinde TKA yetkili servisi sizinle iletişime geçecek ve sorularınızı yanıtlayacaktır. Dilerseniz WhatsApp kanalından yazarak da bize ulaşmanız mümkündür.