tkabilişim

Teknolojinin giderek gelişmesiyle insan hayatına daha da adapte olan bilgisayarlar, iş ve günlük yaşamın vazgeçilmez parçalarından biri haline gelmiştir. Bu kapsamda zaman zaman teknik servis ihtiyacı doğmakta ve cihaz onarım hizmetlerinden faydalanmak gerekmektedir. Bilgisayarınız için yapacağınız doğru bir servis hizmeti hem hayatınızı kolaylaştıracak ve hem hızlı sonuç almanız yardımcı olacaktır.

tkabilişim

Bilgisayar Servisi Bakım Hizmeti

Bilgisayar servis hizmeti; BT sistemleri için teşhis, sorun giderme, bakım ve onarım hizmetleri sunar. Bu destek bir bilgisayar onarım veya destek teknisyeni tarafından sağlanır. Bilgisayarların ve ilgili yazılım, donanım veya ağın genel işlemlerinin düzgün çalışmasına yardımcı olurlar. Bilgisayar desteği, cihazı fiziksel olarak çalıştırma yoluyla onarım merkezinde gerçekleştirilir. 

TKA servisinin, bilgisayar bakımı ile ilgili tüm alanları kapsayan geniş bir bilgi ve hizmet yelpazesi bulunmaktadır. Bilgisayar donanımı veya yazılımıyla ilgili bir sorunla karşılaştığınızda TKA destek ekibi sorunun nedenini hızlı bir şekilde belirleyecek ve çözüm bulacaktır. Bu kapsamda sunulan hizmetler aşağıdaki gibidir.

  • Bilgisayarların onarımı ve bakımı
  • Cihazın performansının nasıl artırılacağına ilişkin öneriler
  • Bileşenlerin kurulumu, yükseltilmesi ve değiştirilmesi (RAM bellek, CPU, anakart, güç kaynakları, depolama aygıtları, grafik kartları, CPU soğutma sistemleri)
  • BIOS yapılandırmaları
  • Sistem testi (stres testi, bellek testleri, CPU sıcaklık kontrolü)
  • İnternet erişim bağlantılarının ve ADSL yönlendiricilerinin kurulumu ve konfigürasyonu 
  • Sürücü kurulumu
  • Yazılım yükseltmeleri ve sistem güncellemeleri
  • Bilgisayar virüslerinin ve diğer kötü amaçlı yazılımların teşhisi ve kaldırılması
  • Antivirüs taramaları, yazılım yükseltmeleri ve güncellemelerinin yüklenmesi, güvenli depolama ve veri bütünlüğü kontrolleri, geçici ve kullanılmayan dosya ve programların kaldırılması gibi düzenli sistem bakımı
tkabilişim

Bilgisayar Servisi Kapsamında Tamir Onarım Hizmeti 

Bilgisayar servisi çeşitli alanlardaki onarımları sağlar, cihaz bakımına önemli katkıda bulunur ve hata oluşma olasılığını azaltır. Bir teknik servisten alacağınız profesyonel hizmet, sahip olduğunuz cihazın ömrünü uzatarak size uzun vadede tasarruf ettirerek potansiyel problemleri de daha düşük maliyet üzerinden çözmenize yardımcı olacaktır. Bu anlamda sunulan hizmetler aşağıdaki gibidir.

  • Laptop Tamiri - Notebook Tamiri
  • Masaüstü Bilgisayar Tamiri
  • Oyun Bilgisayarı Tamiri
  • Render Bilgisayar Tamiri
  • Microsoft Surface Tamiri
  • All in One Bilgisayar Onarımı
  • Bilgisayar Bakımı ve Performans Hizmetleri

Bilgisayar Servisi Hizmetinde Yedek Parça Çeşitleri 

İki farklı model olarak imal edilen bilgisayarlar, masaüstü ve notebook olarak sınıflandırılır. Hem ofis hem de ev ortamı için önemli elektronik cihazlardır. Güçlü bir donanımsal yapıya sahip olan bu taşınabilir araçlar bozulma veya parça değişimi gibi durumlarda çeşitli yedek parçalara ihtiyaç duyar. Tüm bu ihtiyaçlar markaya bağlı olarak değişebilse de harddisk, fan, anakart ve işlemci gibi temel bileşenler ürüne özel olarak imal edilebiliyor. Ek olarak bu bileşenleri monte etmek için gerekli olan yardımcı ürünlere de ihtiyaç duyulabilmektedir. 

Özellikle notebook bilgisayarlarda kasa için en çok vidalama ürünleri gerekmektedir. Bu noktada teknisyenler set halindeki vidaları kullanabilmektedir. Özellikle laptop kasaları için modeline göre değişkenlik gösteren vida giriş kısımları bulunmaktadır. Her birinin kalınlığı, uzunluğu ve şekli farklıdır. Aynı zamanda bilgisayar ekranıma yönelik yedek parçalar da oldukça sık kullanılmaktadır. Bu anlamda dizüstü bilgisayarlar için LED ya da LCD ekranlar bulunmaktadır. LCD ekranlar için sahip olduğunuz bilgisayar markasının notebook serisine özel olarak imal edilen yedek ekranların seri numaralarına göre işlem yapılmaktadır. Benzer şekilde batarya modelleri de yedek parçalar arasında yer almaktadır. 

Ancak unutulmamalıdır ki her bilgisayar marka ve modeline göre oluşturulan yedek parça sistemi kendi arasında farklılık göstermektedir. Dolayısıyla kendi kendinize verdiğiniz bir karar, bilgisayarınız için geri dönüşü olmayan olumsuz sonuçlara yol açabileceğinden bir uzman ekiple görüşmek daha sağlıklı bir karar olacaktır.

tkabilişim